Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 02 Prosinac 2015 03:11

Baranja Animation Festival

Baranja Animation Festival (BAF!) je godišnji međunarodni festival kratkometražnog animiranog filma na Zelenom otoku u Batini

na području Općine Draž. Animirani filmovi koje su stvorili studenti, profesionalci te entuzijasti i zaljubljenici u animaciju prikazivali bi se tokom dvije noći na otvorenoj pozornici BAF!-a u prirodnom ambijentu. BAF! će prikazivati autorske i studentske projekte iz protekle dvije godine koji će izazivati i poticati gledateljevu maštu i emocije.

Filmovi koji će se prikazivati u sklopu BAF!-a imaju socijalnu, ekonomsku, ekološku i umjetničku tematiku. Želimo BAF! učiniti mjestom na kojem će mladi i profesionalci ali i svi zaljubljenici u animirani film moći izmjenjivati svoja iskustva kroz organizaciju i sudjelovanje na festivalu.

Učiniti ga mjestom na kojem će stvoriti nova prijateljstva van granica države, gdje će djeca i mladi moći uživati u filmovima, naučiti nešto novo kroz brojne radionice i družiti se uz razne popratne aktivnosti.

Kroz dodatne sadržaje festivala pomovirati će se turistička ponuda izlaganjem proizvoda lokalnih gospodarstava. Tokom dana korisnici će imati priliku vidjeti, okusiti, kupiti i biti informirani o proizvodima baranjskih vinara, proizvođača hrane i prehrambenih proizvoda, suvenira i rukotvorina.

Biti će u mogućnosti upoznati prirodne vrednote i ljepote u vožnji biciklom po turama kroz  prirodu te posjetiti vinske podrume i prirodne ljepote. Projektom se nastoji ostvariti pozitivan utjecaj na kulturni, turistički i gospodarski život lokalne zajednice te poboljšati kvalitetu življenja.

Više o festivalu pogledajte na: baranjaanimationfestival.blogspot.com