Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 02 Prosinac 2015 04:00

Motorijada na Zelenom otoku

Povijest kluba Island Pirates seže do daleke 1991. kada još nismo ni znali što je pojam moto kluba , ali se dalo naslutiti da ima nečega u tome

što se skupina prijatelja iako manjim motorima družila i vozila zajedno. Nažalost, rat je raspršio naše snove. Družina se ne svojom voljom snalazi u susjednim državama boreći se za svoj opstanak, ali i skupljajući iskustva po moto susretima, uglavnom po Mađarskoj. Dva buduća člana moto kluba članovi su rock grupe „The Garden“ koji su dugi niz godina svirali po moto susretima i festivalima i tako stekli nova poznanstva i iskustva za početak djelovanja kluba.

1998. godina je godina povratka u Baranju. Naravno od našeg voznog parka nije ostalo ništa. Sretni, da smo svi ponovno na okupu, nekolicina se vraća motorima što je bilo dovoljno da pokrene lavinu i među drugima. Odluka je pala! Nastavljamo gdje smo stali. Nakon puno prijeđenih kilometara i susreta po Mađarskoj i Austriji , 2000. godine se hrabro odlučujemo za prvi, probni moto susret koji jako dobro uspijeva. I tako puni motivacije i sljedeće godine organiziramo motorijadu koja ponovno rezultira uspjehom i zadovoljstvom. To nam je bilo dovoljno da klubu damo i službeno ime ISLAND PIRATES MC, i da naše kožnjake uljepšamo trodjelnim oznakama. Klub djeluje i razmišlja kao MC klub, cilj kluba je upoznavanje i druženje sa drugim moto klubovima, vožnja motorima i što više kilometara. Trenutno moto klub djeluje u Batini sa desetak stalnih članova, koji marljivo obavljaju sve radnje vezano za funkcioniranje kluba. Tako već uhodana i složna ekipa dugi niz godina organizira bučne motorijade, popraćene velikom količinom uvijek osvježavajućeg piva i tonovima dobrih rock bendova. Cilj moto kluba je i dalje organizirati tako dobre i nadaleko poznate motorijade kao i dosada, proširiti klub sa još nekoliko vjernih članova i nastaviti sa svojim moćnim ljubimcima gaziti kilometre i kilometre širom Europe, te upoznavati nove moto klubove, koji će nakon toga “dojahati” i do našeg moto susreta koji se iz godine u godinu organizira 2 vikenda mjeseca Kolovoza na vikend naselju Zeleni otok uz samu obalu Dunava.