https://tz-draz.hr/templates/tz_draz/images/logo-loading.png

Motorijada na Zelenom otoku

Povijest kluba Island Pirates seže do daleke 1991. kada još nismo ni znali što je pojam moto kluba , ali se dalo naslutiti da ima nečega u tome

što se skupina prijatelja iako manjim motorima družila i vozila zajedno. Nažalost, rat je raspršio naše snove. Družina se ne svojom voljom snalazi u susjednim državama boreći se za svoj opstanak, ali i skupljajući iskustva po moto susretima, uglavnom po Mađarskoj. Dva buduća člana moto kluba članovi su rock grupe „The Garden“ koji su dugi niz godina svirali po moto susretima i festivalima i tako stekli nova poznanstva i iskustva za početak djelovanja kluba.

1998. godina je godina povratka u Baranju. Naravno od našeg voznog parka nije ostalo ništa. Sretni, da smo svi ponovno na okupu, nekolicina se vraća motorima što je bilo dovoljno da pokrene lavinu i među drugima. Odluka je pala! Nastavljamo gdje smo stali. Nakon puno prijeđenih kilometara i susreta po Mađarskoj i Austriji , 2000. godine se hrabro odlučujemo za prvi, probni moto susret koji jako dobro uspijeva. I tako puni motivacije i sljedeće godine organiziramo motorijadu koja ponovno rezultira uspjehom i zadovoljstvom. To nam je bilo dovoljno da klubu damo i službeno ime ISLAND PIRATES MC, i da naše kožnjake uljepšamo trodjelnim oznakama. Klub djeluje i razmišlja kao MC klub, cilj kluba je upoznavanje i druženje sa drugim moto klubovima, vožnja motorima i što više kilometara. Trenutno moto klub djeluje u Batini sa desetak stalnih članova, koji marljivo obavljaju sve radnje vezano za funkcioniranje kluba. Tako već uhodana i složna ekipa dugi niz godina organizira bučne motorijade, popraćene velikom količinom uvijek osvježavajućeg piva i tonovima dobrih rock bendova. Cilj moto kluba je i dalje organizirati tako dobre i nadaleko poznate motorijade kao i dosada, proširiti klub sa još nekoliko vjernih članova i nastaviti sa svojim moćnim ljubimcima gaziti kilometre i kilometre širom Europe, te upoznavati nove moto klubove, koji će nakon toga “dojahati” i do našeg moto susreta koji se iz godine u godinu organizira 2 vikenda mjeseca Kolovoza na vikend naselju Zeleni otok uz samu obalu Dunava.

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Turističke zajednice Općine Draž.

Top